Posted on

Проект SONY VPL-XW7000ES и Екран Projecta Home Screen Delux 197×350см.

Проекта е стартиран още през Март месец 2022г. но поради смяна на модела проектор от страна на производителя, бяхме едни от първите които поръчахме новия VPL-XW7000ES проектор и завършихме проекта 08.2022г.

Тук ще споделим нашите впечатления от най-новия проектор на SONY за домашно кино с 3200 лумена, HDR, с лазер.

Поради спецификата на помещението в което, се изискваше да работи и избора от страна на възложителя на екран Екран Projecta Home Screen Delux с размер 197×350см. беше избрано платно HD Progressive 0.9 Gain.

Проектора не беше монтиран, както се предполага че трябва да се постави на тавана т.к. от там преминават комуникации които отговарят за управение на енергийно ефективния дом, в който ще се ползва. Необходима е още строителна работа за постигане на крайния резултат и макар да имахме желание да го поставим на мястото му, не беше целесъобразно към онзи момент. Това не ни попречи да изпробваме качеството и възможностите на VPL-XW7000ES и спокойно можем да заявим че вероятно това е един ако не и най-добрия модел в своя ценови клас.

Първо искаме да отбележим, че захранихме проектора с 4K сигнал от Blu-Ray и резултата е впечатляващ, помещението беше затъмнено с наличните пердета, до колкото е възможно т.к. инсталацията се реализираше през деня. Проектора разполага с няколко запаметени режима в зависимост от това за какво се използва, ние обърнахме най-много внимание на режима за кино и можем да споделим, че е изключително добре калибриран. Разбира се проверихме какви са разликите с останалите режими , като режима за игра също впечатлява , не се забеляза никакъв лаг, което е наистина страхотна новина за геймърите.

Проектора може да бъде настройван според личните предпочитения на потребителя, и смея да твърдя че възможностите са впечатляващи, за около 30-40 минути успяхме да постигнем зашеметяващ резултат.

Черното, о да това черно което всеки потребител желае да постигне, от една страна да е дълбоко и всепоглъщащо и от друга страна да можем да видим детайлите когато има такива, ами да VPL-XW7000ES го постига, и то го постига с лекота. Изплуваха ни спомени, как преди години се опитвахме да постигнем точно този резултат и това ни отнемаше цял един ден настройки, сега определено SONY са създали един изключителен продукт.

Също искаме да споделим, че проектора е толкова тих, че трябва да приближиш ухо до него за да чуеш как топлия въздух излиза от охлаждащата система, той просто не се чува в стаята.

Екранът Projecta Home Screen Delux с размер 197×350см. с платно HD Progressive 0.9 Gain пасва невероятно добре в осветени помещения с уговорката, че осветено помещение е такова което има изкуствена а не пряка слънчева светлина. Някой би казал че по-добре би било ако се използва HD Progressive 0.6 Gain или HD Progressive 0.7 Gain и ние веднага ще се съгласим, но не и за това помещение което е с южно изложение и има светлина през целия ден. Да ако използваме проектора при залез и вечер, или можем да затъмним на 100% помещението тогава да 0.6 или 0.7 Gain щяха да са прекрасни за тези 3200 лумена, защото поглъщането на светлината от екрана не би се забелязала толкова осезаемо а контраста ще е поразителен.

Но да се върнем на монтажа , след като монтирахме ерана и „поставихме“ проектора на избрано от нас място, свързахме аудио системата и……..около 10 минути само гледахме и слушахме, без да коментираме, определено съчетанието беше повече от добро, резултата ни остави без думи а възложителя остана повече от доволен.
При всякакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас, ще се радваме да сме ви полезни.Телефони за връзка +359 2 444 2626 и
+359 887 064 722, електронна поща office@opsystems.bg